Hoofdmenu

voorkom problemen, laat uw automaat tijdig spoelen

 

Als één van de eerste Volvo dealers kan Serva uw automatische versnellingsbak 'dynamisch spoelen'.

Wij beschikken over de modernste technieken en apparatuur om de transmissieolie van uw automaat op een bijzonder effectieve manier te verversen.

 

Serva's werkplaatschef Wico van Dasler:

"De praktijk wijst uit dat automatische versnellingsbakken op den duur slecht schakelgedrag vertonen. Andere klachten die wij horen zijn bonken tijdens overschakelen, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik en het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak. Klachten die kunnen leiden tot dure reparaties. Door de versnellingsbakolie tijdig te verversen via de “Flush methode “kunnen veel van deze klachten verholpen worden en in de meeste gevallen dure reparaties voorkomen worden.

Let wel , een mechanisch defect kan uiteraard niet met deze methode verholpen worden , maar zoals men zegt “voorkomen is beter dan genezen ‘

 

Wat is flushen?

 

Wico: "Met onze nieuwe 'Powerflush' spoelmachine halen wij de oude, vervuilde olie uit de automatische versnellingsbak. Dit gebeurd via een spoelproces “Flushen “genoemd .Tijdens dit spoelproces voegen we een cleaner toe, welke de losgeweekte vuildeeltjes ook mee naar buiten spoelt. Het grote voordeel is dat het geen gedeeltelijke  verversing is, waarbij eerst de olie afgetapt wordt, en vervolgens nieuwe olie gevuld wordt. Bij onze spoeling gaat echt alle oude olie er uit, en wordt deze geleidelijk vervangen voor nieuwe heldere olie. Dit gebeurt terwijl de motor stationair draait, en wij rustig door alle versnellingen heen schakelen. Op deze veilige manier zijn we er zeker van dat de automaat echt voor honderd procent gespoeld wordt. Met onze apparatuur en techniek kunnen wij overigens ook het stuurhuis van de auto spoelen. Klanten komen bij mij wel eens met de klacht dat hun auto in lange bochten onrustig stuurgedrag vertoont. Ook dan is het spoelen een goede eerste zet, waarmee wij veel problemen direct kunnen oplossen".

 

Wanneer is het aan te bevelen om de automaat te laten spoelen?

 

Wico: "Zeker wanneer er klachten gaan optreden als slecht schakelen, bonken, of schommelend toerental, zou ik het zeker willen aanbevelen om direct een afspraak te maken. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat we alle klachten oplossen met onze powerflush, maar het is een goede eerste stap. Zelf adviseer ik de klanten van Serva om elke 120.000 kilometer een powerflush uit te laten voeren. Op deze manier worden de automaat en het stuurhuis preventief voorzien van verse transmissieolie en stuurhuisolie, en wordt de kans op problemen voor deze essentiële  onderdelen van de auto echt aanzienlijk verkleind."

 

Serva kan uw automaat spoelen voor €450,- incl. BTW, en uw stuurhuis voor €245,- incl. BTW. Bij het spoelen van de automaat wordt tevens een speciale conditioner toegevoegd, om een nog beter resultaat te verkrijgen.

Laat u gelijktijdig een onderhoudsbeurt volgens fabriekspecificaties uitvoeren? Dan spoelen wij uw automatische versnellingsbak voor het speciale tarief van €380,- (Niet van toepassing bij Serva Basisbeurt)

Tip: Plan uw afspraak online in bij onze digitale werkplaatsreceptie!

 

Om de werking van het spoelproces duidelijker te maken, adviseren wij u om onderstaand filmpje eens te bekijken.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over de mogelijkheden.