Hoofdmenu

Laat uw kentekenplaten gratis vast zetten door serva

 

De aktie 'Vast en Zeker', welke door de gemeente Amersfoort in samenwerking met een groot aantal autobedrijven werd georganiseerd, is een succes geworden.

 

In totaal werden bij 2053 auto's de kentekenplaten vast gezet, waarvan er 545 auto's alleen al door Serva zijn gedaan! Dit heeft ons doen besluiten om door te gaan met het vast zetten van de kentekenplaten. Bij een volgend bezoek aan onze werkplaats zetten wij uw kentekenplaten gratis vast, waardoor de kans op diefstal nihil wordt.

 

Lees ook het persbericht van de gemeente Amersfoort:

 

De gemeente Amersfoort hield van 22 april tot en met 31 mei samen met de politie en 28 BOVAG bedrijven in Amersfoort de actie ‘Vast en zeker!’. 2053 automobilisten gaven gehoor aan de oproep en lieten gratis hun kentekenplaten vastzetten. Door het vastzetten wordt verlies en diefstal van kentekenplaten voorkomen.

Kentekenplaten zijn soms heel eenvoudig bevestigd aan de auto. Vaak met een simpel kliksysteem. Jaarlijks worden in Nederland zo'n 20.000 kentekenplaten van voertuigen
gestolen en zo'n 100.000 verloren. In steeds meer gevallen worden deze platen voor gebruikt voor criminele activiteiten. De politie adviseert daarom om kentekenplaten vast te laten zetten met schroeven of popnagels.

 

Criminele activiteiten

Yvonne Hondema, districtschef politie: ”Gestolen kentekens worden nogal eens gebruikt voor criminele activiteiten zoals tanken zonder te betalen, maar ook voor het omzeilen van verkeersboetes. De rechtmatige eigenaar van de kentekenplaten is vervolgens verdachte van een misdrijf of ontvangt verkeersboetes via CJIB. Bewijs maar eens je gelijk. Door kentekenplaten goed vast te zetten voorkom je dus veel administratieve rompslomp en problemen met Justitie. En het bevordert de veiligheid.”